Volvo V40 Privatleasing

Volvo v40 Privatleasing lanserades av Volvo 1996 som en kombi version av den populära modellen S40. V40n blev snabbt en populär modell då den var något mindre och billigare än storebrorsan V70. Efter att v50 lanserades så la faktiskt produktionen ner på v40 år 2004 men 2012 var det dags igen. Nu var det dags för Volvo att kliva in i segmentet Golfklassen på riktigt. Det finns inga likheter mellan den nya och den gamla V40n, det är endast namnet som är gemensamt. V40 är en halvkombi som utmanar bland annat Audi A3, BMW 1-serie och Mercedes A-klass.

"Volvo V40 Privatleasing är en liten premium hatchback som är berömd för sin säkerhet."

År 2016 fick Volvo V40 en uppdatering och matchades de nya Volvomodellernas utrustnings och säkerhetssystem. V40:s interiör är välgjort och känns lyxig med den polerade aluminium listorna. Passagerarutrymmet i bilen är bra och bagageutrymmet är ungefär genomsnittligt för klassen, bagaget rymmer 335 L. Volvo V40 Privatleasing är väldigt trevligt att köra – det är en bekväm bil och vill man behålla bekvämligheten så skall man undvika att beställa större hjul och sportfjädring gör det lite hårt. Vad det gäller utrustningspaket så rekommenderas Momentum som är generöst utrustad med klimatanläggning, aluminiumfälgar, DAB digitalradio och det mest omfattande utbudet av säkerhetssystem i sin klass. Den har till och med en egen krockkudde för fotgängare.

Vad det gäller säkerhet så kan Volvo fortsätta titulera sig som en av världens säkraste biltillverkare. Volvo v40 är inget undantag – Volvo V40 är laddad med uppdaterade krock och säkerhetsnyheter.

Autobromsfunktion City Safety är standard och är fungerar så att bilen skall bromsa automatiskt i farter upp till 50 km / h.

Driver Support-paketet innehåller adaptiv farthållare, autobroms med kollisionsvarning, DAC Driver Alert Control, filhållningshjälp

Aktiv parkeringspilot hjälper till vid fickparkering. Funktionen halvautomatisk vilket gör att den som kör bilen måste sköta gaspedalen själv.

Till skillnad från de större Volvomodellerna så har Volvo V40 plats för ett reservhjul, dock inte standard.

Volvo V40 Privatleasing är den 3e mest leasade bilen i Sverige 2017. (3901 st)

Vad ingår i Volvo V40 Privatleasing?

Ingen konstantinsats 

Hos de flesta återförsäljarna är det Volvofinans Bank sköter finansieringen av bilen och där slipper du betala uppläggningsavgifterna och andra extrakostnader.

Försäkring

Försäkring ingår när du väljer att leasa bil privat hos Volvo. Olika återförsäljare kan ha olika bilförsäkring som ingår under avtalstiden.

Serviceavtal

Ytterligare en stor fördel med att privatleasa en Volvo. I månadskostnaden ingår service som utförs på Volvo verkstad.

Volvo vägassistans:

Du får fri hjälp dygnet runt, 365 dagar om året, var du än befinner dig om din Volkswagen skulle bli akut okörbar.

Volvo V40 Privatleasing: