Välj rätt bil vid privatleasing

15 maj, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

Billeasing är enkelt, bekvämt och krångelfritt. Har man kollat upp månadskostnad, körsträckor, service, och försäkring brukar man vara redo för ett leasingavtal. Men innan dessa faktorer har kontrollerats grundligt måste man som ett första steg välja vilken bil man är ute efter. Vilket märke? Vilken modell? Är det en liten bil, familjekombi eller en stor SUV man vill leasa.

Även om man inte äger en leasingbil ska man ändå använda bilen i stort sett varje dag i vanligtvis 3 år. Då vill man självklart ha en bil som inte krånglar och få utrustning och komfort man gillar. Det är därför viktigt att man gör ordentlig research innan man väljer märke och bilmodell. Läs biltester och recensioner om bilarna du kan tänka dig att leasa. Kolla upp vanliga fel och saker som andra ägare haft problem med. Kolla sedan upp vilken modell som har bäst erbjudande för leasing. På så sätt kan ditt bilval bli till det bättre.

En annan viktig sak att kolla upp är om bilmodellen du är intresserad av är en utgående modell. Om så är fallet kommer en ny modell av just den bilen inom kort. Om du bryr dig om att köra en ny bilmodell istället för en som funnits på marknaden några år kan det vara värt att vänta för att få den nya. Läs bilnyheter och se om modellen kommer som ny inom snar framtid eller om det verkar som att modellen kommer se likadan ut ett tag framöver.

Samtidigt kan det vara en fördel att leasa en bil som är av utgående modell. Modellen har då tillverkats länge och alla barnsjukdomar har förhoppningsvis åtgärdats. Samtidigt brukar utgående modeller kunna leasas till ett förmånligare pris än en helt ny modell. Detta eftersom bilfirmorna gärna vill få ut de utgående modellerna till förmån för nya modellen.

Ett aktuellt exempel på detta är nya Volvo V60 som presenterades i februari. Gamla Volvo V60 är på väg att fasas ut och är nu i så kallat Classic-utförande. Man brukar säga att en Volvo Classic är den finaste årgången av dem alla. Är förra generationen Volvo V60 något för dig är det rätt läge just nu för att få ett bra leasingerbjudande.

Kommentera