Test: Volkswagen Tiguan

16 mars, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

Detta inlägg är i samarbete med vår testpartner www.kickdown.se

Volkswagens senaste generation av Tiguan är en bil som säljer extremt bra. Tiguanen har blivit en nästintill lika vanlig syn som Volvo V70. Vi på redaktionen blev nyfikna på vad det är som göra att bilen säljer i så stora kvantiteter, vi tog därför chansen att låna en bil för vår roadtrip till Åre.

De Tiguaner som majoriteten av de svenska folket köper är väldigt tråkigt utrustade, plastkanter, för små fälgar samt solidlack hör till vanligheterna. I detta utförande ser bilen väldigt tråkig ut, vår testbil bevisade dock den raka motsatsen, Tiguan kan vara makalöst snygg. Med en fin metalliclack, 20″ fälgar samt R-line blir bilen väldigt attraktiv och inte alls en Tiguan i mängden.

Interiört märker man snabbt att man sitter i en Volkswagen, med en touchskärm i mittkonsolen som fungerar utmärkt samt knappar som sitter logiskt utplacerade. Testbilen hade all den utrustning man kan tänka sig interiört men något som enligt mig personligen är ett måste är den digitala instrumentpanelen samt det stora högtalarsystemet från Dynaudio. Den digitala instrumentpanelen medför en stor flexibilitet gällande vad som ska visas på skärmen. Du kan tillexempel få upp navigationen mellan varv- och hastighetsmätaren samtidigt som snittförbrukningen och tankvolym visas inuti mätarna, allt detta med en snygg layout. Högtalarsystemet är ett tillval som (endast) kostar 6700 kr och medför ett förvånansvärt bra ljud för en relativt liten peng i sammanhanget. Hur ter sig då Volkswagen Tiguan på en roadtrip i norr? Vi har tagit reda på det!

Ta del av hela testet och recensionen här: http://www.kickdown.se/volkswagen-tiguan-tsi-220/

Kommentera