Test: Volkswagen Arteon

14 april, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

Detta inlägg är i samarbete med vår testpartner www.kickdown.se

Jag blev snudd på religiös då jag en tidig morgon for ut för att fotografera denna skönhet till bil på den enligt mig allra bästa platsen för denna aktivitet. Livet log mot mig då jag ensam stod där och väntade på att solen skulle gå upp på andra sidan sjön, då slog det mig att detta är första gången på månader jag faktiskt stått och väntat utan att bli uttråkad. Jag njöt av ögonblicket och resultatet (bilderna) ser ni i bildspelet ovan. Vägarna till denhär platsen är i min värld alldeles perfekta för att testa en bils vägegenskaper på. Den är kurviga, rak, har många kullar och ett vackert landskap som tillsammans gör att varje bil visar sig från sin bästa sida.

Äntligen var det dags att testa Volkswagens nya Arteon. Jag älskar hur den ser ut som en konceptbil samtidigt som den absolut inte känns som en sådan, den är genomarbetad och väl sammansatt. Arteon är ett inslag av premium i Volkswagens annars mycket folkliga modellprogram. Den går att få med R-design som gör den otroligt vacker att titta på. Vi har testat Arteon GTS, den dieselmotor med mest effekt som går att välja. Den är snabb och känns kraftig samtidigt som den är mer bränslesnål än en KIA Soul. Det är inte första gången VW försöker sig på premiummarknaden, Phateon var en premiumbil som visade att man faktiskt kan utmana sina landsmän. Kan Arteon klara av samma bedrift? Vi har testat!

Ta del av hela testet och recensionen här: http://www.kickdown.se/volkswagen-arteon-gts/

Kommentera