Test: Tesla Model X 90 D

9 januari, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

Detta inlägg är i samarbete med vår testpartner www.kickdown.se

Vår allra första rena elbil på Kickdown.se blir alltså en Tesla Model X. Innovatören inom elbilar, Elon Musk har skapat en ”SUV” och vi har satt den på prov på riktigt. Vi har testat den i många olika miljöer och till många olika ändamål.

När jag hämtade bilen fick jag erfara att jag inte alls är någon tech-expert som jag faktiskt anses vara, iallafall bland mina äldre kollegor och familjemedlemmar, jag som är ringa 19 år blev begeistrad då dörrarna öppnades och stängdes automatiskt åt mig, bilen kunde köra sig själv och till och med byta fil utan att jag behövde göra mer än att använda blinkers.

Jag har ofta fått frågan av folk som inte är speciellt bilintresserade, ”har du kört Tesla?”. Svaret har alltid varit ”nej det har jag inte”, varpå denne slutar intresseras och snabbt byter till ett annat samtalsämne. Jag har kört många (enligt mig) långt häftigare och mer upphetsande bilar än Tesla men det är inget som spelar någon roll, Tesla är en bil som gör icke bilintresserade väldigt intresserade.

Tesla Model X är den största Teslan som byggts…

Ta del av hela testet och recensionen här: http://www.kickdown.se/tesla-model-x-90-d/

Kommentera