Test: KIA Stinger

3 september, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

Detta inlägg är i samarbete med vår testpartner www.kickdown.se

Kias allra första GT-vagn alltså, är den lika bra som alla säger? Det har vi tagit reda på.
När jag först fick se nya Kia Stinger blev jag positivt överraskad, men i bakhuvudet fanns samtidigt tanken om att detta är nog ett trick för att slipa på varumärket, men inte så mycket mer.

Ack så fel jag hade. Kia Stinger är en otroligt bra bil som får vilken förare som helst att känna sig upphetsad. När man glider runt i Kia Stinger får man mer uppmärksamhet än alla andra Kia-bilar någonsin fått tillsammans. Inte konstigt med tanke på den gråa färgen som tillsammans med röd skinnklädsel, röda Brembo-ok och panoramaglastak utan tvekan är den mest tilltalande specen man kan tänka sig. De fyra piporna bak frånger sig tyvärr inget öronbedövande muller men det ser fantastiskt kaxigt och snyggt ut. Kias designteam har lyckats fullt ut med Stinger och jag håller alla tummar jag har för att de fortsätter på samma spår även när det gäller de något mer timida bilarna i Kias flotta.

Kia är en tillverkare som gått från 0-100 på den svenska marknaden de senaste åren. Man har gått från att göra stundtals tråkiga och inte sällan rentav dåliga bilar; till att nu ett fåtal år senare göra denna otroligt spännande och uppseendeväckande bil. Kia tog sig modet att skapa en riktig GT-vagn, och så man gjorde det.

Läs hela testet här: http://www.kickdown.se/kia-stinger-gt/

Kommentera