Test: Nya Audi A6

16 juli, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

Detta inlägg är i samarbete med vår testpartner www.kickdown.se

Vi på Kickdown.se är alltså först med att testa Audi A6 på svensk mark, detta teknikmatade rymdskepp.

Nya Audi A6 50 TDI är fullmatad med teknik. Fyrhjulsstyrning och hela tre skärmar gör att bilen känns som att den hör hemma i framtiden. Det är en ynnest att få känna och klämma på den över midsommar.

Audi vet vad man har och är inte dumma, stolarna som är desamma som i gamla A6 är enkla men ack så bra. Dessa sparades och blev alldeles utmärkta även i nya A6.

Det är svårt att låta bli att endast prata om teknologin i nya A6. Fyrhjulsstyrningen är till exempel helt magisk, det känns som att man skulle kunna vända på en femkrona utan problem. De många (3) skärmarna i instrumentpanel och mittkonsolen skapar en känsla av att man sitter i ett rymdskepp eller en konceptbil vilket jag personligen skulle uppskatta väldigt mycket om jag satte mig i min alldeles nya Audi för första gången.

Bilens utseende är som bekant väldigt futuristiskt, den liknar A7 men samtidigt A8. Det är en bra egenskap, bilen blandar A7ans sportighet med A8ans klass på ett alldeles utsökt sätt som gör åtminstone mig alldeles upphetsad. Interiören är städad, den har många skärmar utan att bli plottrig. Det råder ingen tvivel om att det är en Audi man sätter sig i trots att allt är helt nytt sedan gamla modellen. Man lyckas behålla sitt signum genom denna brutala utveckling på ett föredömligt sätt. Det är enkelt att som biltillverkare gå överstyr med skärmar och teknik som gör att hela känslan av att det faktiskt är en bil försvinner ganska fort (*host Tesla host*).

Läs hela recensionen av nya Audi A6 på http://www.kickdown.se/nya-audi-a6-50-tdi-forsta-testet-i-sverige/

Kommentera