Snart kan du leasa din bil av Mekonomen. Sant eller falskt?

29 augusti, 2016
Publicerad av: Filip Samuelsson

SANT! Bilservicekedjan Mekonomen breddar sin verksamhet genom att ge sig in i ett nytt segment, billeasing till privatpersoner.

Satsningen görs tillsammans i form av en “strategisk allians” med en partner, som bolaget av konkurrensskäl inte vill avslöja namnet på.

“Vi inleder med Citroën, Nissan och Fiat. Utvecklas det som vi hoppas kommer vi att addera fler märken framöver”, sade Marcus Larsson, Mekonomens vice vd, vid fredagens resultatpresentation.

Bolaget kommer inte att tvingas bygga upp någon stor administration och tar inte någon finansiell risk på de bilar som efter tre år kommer att bytas in, då de delarna hanteras av partnern.

“Vi har marginaler och ersättning för finansiering och försäkring – och får dessutom meraffärer i form av tilläggsprodukter som vinterdäck, takboxar och dragkrokar. Dessutom bygger vi en relation med kunden från dag ett, det är viktigt för oss”, sade Marcus Larsson.

Privatleasing av nya bilar är en i storstadsregionerna snabbt växande marknad. I Stockholm är andelen av nybilar som säljs över 50 procent. Kvinnor och förstagångsköpare är särskilt väl representerade, enligt Mekonomen.

Satsningen inleds i Stockholm, med ambitionen att expandera längre fram.

Kommentera