Så dyrt blir privatleasing efter 1 Juli

27 juni, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

Den 1 juli 2018 införs en ny vägskatt vid namn bonus-malus. Det innebär att bilar som är miljövänliga gynnas och bilar som har sämre klimatpåverkan blir dyrare att äga de första 3 åren. En målgrupp som drabbas väldigt hårt av denna skattehöjning är privatleasing-kunderna. Återförsäljarna ger ingen information om skattehöjningen och många kunder vet inte ens om förutsättningarna.

Nu är det bara dagar kvar (1 Juli)  tills de nya reglerna drar igång och många privatpersoner som ska privatleasa känner sig väldigt dåligt informerade om vilka ändringar som kommer att göras. -Vissa är pålästa medan andra inte alls uppfattat ändringarna, vi har under flera månaders tid informerat de blivande privatleasing-kunderna säger Filip Samuelsson på Biloffert.se.

Expertens tips: Privatleasa hybrid-bilar

Alla bilar med ett utsläpp högre än 95 g co2 / km drabbas av de nya skattereglerna. Genom information till leasingkunderna angående förändringen har lett till att hybrid-modeller blivit populära under maj och juni. -Vi ser en ökat efterfrågan på samtliga hybridmodeller som oftast har ett lägre co2 utsläpp vilket gör att skatten blir oförändrad. -Vill man undvika en högre skatt under leasingperioden ska man göra ett urval bland hybridmodeller som finns på marknaden, fortsätter Filip.

 

Hitta rätt bil med låg skatt

En början är att läsa på om bonus-manus och vilka parametrar som ändras efter 1 juli, men sedan är det en god idé att använda jämförelsesidor för att snabbt få en överblick över hur marknaden ser ut.

På vår sajt kan man filtrera och sortera bilar efter co2 utsläpp, vägskatt m.m vilket är avgörande för nya Bonus-manus systemet. Genom tjänsten kan du som kund också få tillgång till rådgivning samt upphandlingstips helt kostnadsfritt. Biloffert.se lanserades i början av 2017 med mål att förenkla letandet för privatpersoner som söker efter en privatleasing bil.

Kommentera