Topplista 2017: Mest leasade bilarna

15 januari, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

Det vi fått uppleva under 2017 är att den lavinartade ökningen av privatleasing tidigare år har nu avstannat. Men Privatleasing håller fortfarande en väldigt hög nivå, det skiljer endast 1% från 2016. Kollar vi på totalen av de privatregistrerade bilarna så slutade privatleasingen år 2017 på 28% mot rekordet 2016 som var 29% Under de sista två månaderna under 2017 så låg privatleasingen på 30%.

Antalet privatleasade personbilar 2017 blev 44 500 att jämföras med 48 800 2016. De flesta märkena har en svag minskning av privatleasingen, medan egentligen bara en aktör har haft en kraftig ökning under 2017, nämligen Peugeot, som har ökat med 145 %.

Citat från Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF:

“Privatleasingen fortsätter på en hög nivå, och jag tror att den kommer att ligga runt 28 %, av de privatregistrerade personbilarna, det kommande året. Det positiva mottagandet från kunderna gör att produkten privatleasing är här för att stanna”

Topp 10 mest leasade bilmodellerna 2017:

1. Volkswagen Golf 5020 st

2. Volkswagen Polo 4374 st

3. Volvo v40 3901 st

4. Skoda Fabia 1894 st

5. SEAT Leon 1697 st

6. Renault Clio 1645 st

7. Volvo V60 1444 st

8. SEAT Ibiza 1427 st

9. Renault Captur 1397 st

10. Toyota Yaris 1209 st

Topp 10 populäraste märkena:

1. Volkswagen

2. Volvo

3. Peugeot

4. Audi

5. Renault

6. Toyota

7. Skoda

8. SEAT

9. KIA

10. BMW

Slutanalys från MRF av privatleasing året 2017:

Privatleasingens kraftiga tillväxt och höga andel de senaste åren beror bland annat på att konsumenterna mer och mer föredrar att betala en månadshyra samtidigt som smidigheten med att slippa sälja sin bil efter tre år för många känns bra. Att låta någon annan garantera restvärdet spelar naturligtvis också in och har med de kraftigt ökande volymerna blivit en viktig fråga för bilhandeln. En trygghet kring vad bilen kostar, tillsammans med att få en miljömässigt sett bra bil och att det är en modern samt säker bil är vad vi hör från många kunder.

De allra flesta bilmärken har nu skapat bra rutiner kring privatleasing och har också valt att marknadsföra produkten. De som sedan i flera år har haft produkten privatleasing erbjuder den numera för de flesta av sina modeller och hos några bilmärken finns privatleasing för alla bilmodeller. Efterfrågan efter bilar är fortsatt mycket stark i Sverige och konsumenterna har i privatleasingen ett bra alternativ för sitt bilinnehav.

Vill du läsa mer och få ytterligare statistik från 2017 kan du gå in på följande länk:

https://www.mrf.se/blog/2018/01/09/nulaget-pa-bilmarknaden/

Kommentera