Leasingguiden 107: Rätt deal, rätt bil?

5 mars, 2017
Publicerad av: Filip Samuelsson

Många av kunderna jag pratar med upplever att de översvämmas av erbjudanden av privatleasing, mycket “inropare” där fokus är på låga månadskostnader. Vad är egentligen viktigt för dig att hitta rätt bil och rätt deal? Jag har svaret! 

Om du skall hitta rätt bil och rätt deal som passar dig och budget brukar svaret bli ofta: “-Jag kommer att välja den det är bäst erbjudande på.” Är du en av dem? Förmodligen så har ett märke/återförsäljare marknadsfört den modellen så mycket så att du har fått en känsla av att deras erbjudande är det bästa.

Bara för att ett märke gör mest reklam behöver inte det vara den bästa bilen för dig och dina behov. Jag vill att du skall göra en behovsanalys utan att försöka tänka på vilka erbjudanden du sett tidigare.

-> Budget -> biltyp -> växellåda -> leveranstid -> drivmedel -> drivning.

Vad är ditt behov de kommande åren?

Tänk att du skall ha bilen i 24 eller 36 mån. Självklart är det svårt att se in i framtiden men lägg en hypotetisk tanke i hur din situation kommer se ut. Räkna även in budget i denna punkt. 

Hur brukar du din bil?

Kommer du klara dig på de miltalet som står i annonsen? Tänk igenom alla tänkbara resor du gör varje år. Av tidigare erfarna kunder så vill man inte köra slut på sina mil för tidigt och betala övermilskostnad.

När i tiden behöver du bilen?

Tänk på att alla bilar inte står startklara för leverans. Beroende på om bilen står i lager eller skall produceras i fabrik kan det skilja många veckor. 

Bensin eller diesel?

Denna eviga fråga. Detta beror lite på vad det är för typ av motor och hur långt du har tänkt köra. Ett tips är räkna ut vad en bensin kostar per månad där du räknar in alla kostnader som uppstår på en månad med bilen (Månadskostnad, Vägskatt, tankning).

Gör samma sak med dieselbilen. Oftast så kan en dieselbil dra lite mindre bränsle men är också dyrare i inköp och vägskatt = högre månadskostnad.

Växellåda/Drivning:

Beroende på om du kör mycket i stan eller mycket ute på landsbygden kommer du också kunna känna av om du behöver fyrhjulsdrift och automat.

Leasingguiden erbjuder:

Innan du skriver på ditt kontrakt så är du välkommen med dina frågor till mig via mail eller telefon kostnadsfritt. filip@biloffert.se / 010 209 01 99

Kom ihåg – Sluta aldrig jämför!

Kommentera