Så funkar leasing privat

leasa bil privat

Biloffert.se är den ledande jämförelsesajten för leasing privat.

Sök, filtrera och jämför — helt kostnadsfritt!

Biloffert.se är en oberoende jämförelsetjänst för dig som vill ha leasing privat. Vi tillhör inte någon återförsäljare utan vi tillhandahåller annonser från de flesta återförsäljare av de populäraste märkena och modellerna för att du på ett enkelt och tydligt sätt ska kunna jämföra och hitta den bil som passar just dig och dina behov. Du leasar alltså alltid bilen direkt av en återförsäljare och inte av Biloffert.se.

Att använda Biloffert är alltid gratis och enkel att använda och du förbinder dig inte till några som helst avgifter eller förpliktelser.

De första tre stegen görs på Biloffert.se. När du vill ta nästa steg och göra en offertförfrågan så sköts resten av kontakten direkt med återförsäljaren.

Behovsanalys

Du börjar med att fylla i dina behov och vilken budget du har i vår behovsfiltrering.

Sök

Sök bland de olika märken och modeller som har filtrerats för dig och dina behov.

Jämför

Tryck på knappen “Lägg till & Jämför” så kan du jämföra bilarna mot varandra för att se skillnad.

Offert

När du skickar in en offertförfrågning så kontaktas du direkt av återförsäljaren.

Beställning

Du beställer bilen av återförsäljaren och får ett leveransdatum.

Leverans

Njut av din nya bil utan att tänka på värdeminskning eller andrahandsvärde.

Vem får jag offerten av?

Du söker, filtrerar och jämför på Biloffert.se sedan får du den skarpa offerten av den återförsäljare till den modellen du valt. Nästa steg i processen tar du alltså direkt med återförsäljaren. Du får dock alltid höra av dig till oss för frågor och kostnadsfri rådgivning.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Varför finns inte alla modeller?

Vi uppdaterar kontinuerligt vårt modellutbud och har just nu det bredaste utbudet på marknaden av privatleasing. Är det ett märke eller modell som du saknar så är du välkommen att kontakta oss.

Hur gör jag om jag inte hittar den modell jag är ute efter?

Skriv ett mail till oss så fixar vi ett induvidellt bra erbjudande till dig!

Kontakta oss

Hur gör jag om jag har mer frågor än det som jag hittar i annonsen?

Du har alltid möjlighet till att ringa, chatta eller mail till oss så hjälper vi dig kostnadsfritt.

info@biloffert.se 010 209 01 99

Min stad finns inte med, hur gör jag?

Biloffert.se har samarbete med återförsäljare i Stockholm, Göteborg och Malmö och kommer successivt öppna upp i resten av landet. Finns inte din stad med så är vårt tips att ändå ta en offert på den bil du är intresserad av. Vi kontaktar och skickar offerten till din närmaste återförsäljare i din stad samt hjälper dig att få samma pris.

Du kan också testa https://biloffert.se/leasinghjalpen/ så kontaktas du av närmaste återförsäljare!

Hittar du ändå inte det du söker? Kontakta oss

Varför ser jag inte vilken anläggning och återförsäljare bilen finns i annonsen?

Vi vill att du skall få en objektiv bild av erbjudanden sorterat på län & stad. Vill du veta vilken anläggningen erbjudandet gäller på rekommenderar vi dig att begära en offert så att en säljare kan ta fortsatt kontakt för beställning och övriga frågor.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Hur funkar det att ha leasing privat?

Allt om bilar har sammanfattat allting väldigt enkelt.

http://www.expressen.se/motor/privatleasing-1/privatleasing–sa-funkar-det/

Jag bor inte i Stockholm, hur gör jag?

Antingen så kan du hämta bilen i Stockholm eller skriv till oss så kan vi ta kontakt med din lokala återförsäljare och hjälpa dig med ett bra erbjudande. Kontakta oss

Vad är skillnaderna mellan privatleasing och billån?

PRIVATLEASING – Rent juridiskt är leasing en hyra eftersom kontraktet utgår från att du lämnar tillbaka bilen efter leasingtiden; med andra ord du äger inte bilen. En av de stora fördelarna med leasing är att man slipper att betala 20% i kontantinsats som krävs när man köper en bil på avbetalning/billån. Efter leasingtiden skall bilen lämnas tillbaka till bilåterförsäljaren. Finns inga större skador på bilen utöver normalt slitage tillkommer inga ytterligare kostnader och bilåterförsäljaren står hela risken för bilens andrahandsvärde. Sköter man bilen är privatleasing ett tryggt och enkelt alternativ. Fördelarna är uppenbara; man får en ny bil, slipper betala kontantinsats och binder inte kapital i bilen. Du slipper bekymra dig om bilens andrahandsvärde och besvär med att sälja bilen själv.

BILLÅN / AVBETALNING – Ett ”vanligt” billån är vanligen en avbetalning där man har bilen som säkerhet. Vid en avbetalning måste man alltid betala minst 20% av bilens pris kontant. Ett ”billån” kan också vara ett blancolån på banken. Vid en avbetalning har du möjlighet till ränteavdrag (f.n. 30% av räntekostnaden per år). Du kan välja mellan att betala av bilen helt över tid, vilket kan göra att månadskostnaden blir hög eller avbetalningstiden lång. Du kan också välja att lägga upp avbetalningen på kortare tid med en restskuld (baserat på vad man tror att bilen är värd efter en viss tid) på bilen efter avbetalningstidens slut. I bästa fall är bilen då värd mer än restskulden, men man får själv stå för risken om bilen har tappat i värde mer än vad man trodde från början. Glöm inte att med en avbetalning behöver du även teckna en bilförsäkring separat och kostnader för vinterhjul och service tillkommer utöver kostnaden för billånet.

VAD SKILJER I PRIS? – Den totala månadskostnaden för en bil som köps på avbetalning jämfört med privatleasing skiljer sig oftast inte särskilt mycket. Privatleasing är ibland billigare per månad – men kan också vara någon hundralapp dyrare beroende på bilens pris, vilka restvärden (garanterat återköpspris) återförsäljaren garanterar m.m. Biloffert.se strävar alltid efter att förhandla fram bra priser på samtliga delar i leasingkostnaden och du som privatleasingkund slipper därmed leta runt för att hitta bra priser.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Är Biloffert.se gratis eller kostar det något att använda hemsidan?

Biloffert.se är en gratis jämförelsetjänst och är helt kostnadsfri.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Leasar jag bilen av Biloffert eller vem leasar jag bilen av?

Efter att du gjort en offertförfrågan så kopplas du ihop med en märkesåterförsäljare som sköter resten av kontakten så enkelt sätt kan man säga att Biloffert.se tillhandahåller annonser och leasar fortfarande bilen precis som vanligt genom återförsäljaren som annonserar erbjudandet du är intresserad av.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Vad ingår i leasingavgiften?

Det är olika beroende på vad du väljer för märke och om det är något erbjudande. Vi rekommenderar att lägga till försäkring och serviceavtal när du beställer din bil från återförsäljaren. Fördelen är att ha allting samlat på en faktura och det blir enkel hantering om man skulle behöva utnyttja försäkring exempelvis.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Vad ingår inte i leasingavgiften?

Fordonsskatt, drivmedel, eventuella trängselskatter och p-böter ingår inte och måste betalas av leasetagaren. Beroende på vilket märke du väljer så kan också en uppläggningsavgift (en gång) samt avikostnader från finansieringsbolag/bank tillkomma på leasingkostnaden.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Vem äger bilen?

Bilens ägare är leasegivaren (finansbolaget) enligt ditt privatleasingavtal. Du som kund är endast brukare av bilen.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Hur beställer jag?

Du begär en offert på det erbjudandet som du vill beställa sedan tar en säljare kontakt med dig för att göra den slutliga beställningen.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Kan jag avbryta kontraktet under tiden jag leasar bilen?

Kanske, räkna dock inte med det. Kontakta den återförsäljare där du hämtade ut din bil för en diskussion om att avsluta kontraktet i förtid. Beroende på vilket märke du valde så är det olika upplägg för detta. Kolla även möjligheten om du kan överlåta leasingavtalet till någon annan, det brukar vara det billigaste alternativet.

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Vad händer med månadskostnaden om räntan höjs?

Eftersom leasingavgifter oftast bygger på rörlig ränta kan månadskostnaden förändras både uppåt och nedåt beroende på ränteläget. En tumregel är att 1% ränteskillnad ger ungefär 100 kr i förändrad månadskostnad beräknat på en bil som kostar ca 150 000 kr.

Detta var frågor och svar om privatleasing. Hittar du inte det du söker? Kontakta oss

Maila vår support kostnadsfritt
hej@biloffert.se