Hur funkar garanterat restvärde privatleasing?

25 januari, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

Vem står för återköpet efter avtalstiden?

Garanterat restvärde är en av vad de största fördelarna med privatleasing. Restvärde är det värde som bilen står i efter avtalstiden hos finansbolaget. Man kan också likna det med att det är skulden som är kvar hos finansbolaget. För att förenkla så är du alltså garanterad till att återförsäljaren tar emot bilen utan att du står för någon risk vad bilen är värd efter avtalstiden. 99% av alla avtal idag är utformade med garanterade restvärden men du skall alltid dubbelkolla detta.

Vad gör du med din bil när du skall köpa ny? Om du inte vill ha två bilar så kan du antingen byta in bilen hos återförsäljaren eller så säljer du den själv. Många upplever att det är jobbigt att behöva agera säljare och ta hand om den processen. Med privatleasing och med garanterat restvärde så slipper man koncentrera sig på sin nuvarande bil utan endast vad man vill ha för bil nästa gång man skall byta. Många kunder upplever att detta är en mycket härligare känsla både när man träffar återförsäljaren och valfriheten till att man får välja vilken bil man vill efter avtalstiden.

Om du har sålt någon bil någon gång så känner du också säkert till att personen / företaget som ska köpa din nuvarande bil gärna vill ha ett så bra pris som möjligt. Man kollar ofta på saker som man kan få ner försäljningspriset på vilket ofta leder till en vad många tycker är en jobbig förhandling. Även detta slipper man när man väljer privatleasing och med garanterat restvärde.

Vill du veta vad andra tycker om garanterat restvärde? Gå in på vår omdömes-sida och se kunder som har privatleasingkontrakt.

Omdömen från våra kunder

Kommentera