Jämför företagsleasing från återförsäljare

bock

Alltid rätt pris

Aldrig "från" priser eller dolda avgifter
bock

Alltid vinterhjul

Alla priser är inklusive vinterhjul
bock

Alltid serviceavtal

Alla priser är inklusive serviceavtal

NYHET

Avancerad sök ger dig möjlighet att filtrera efter co2 utsläpp, bagageutrymme, vägskatt, motorstyrka m.m

Biloffert i Media

Aftonbladet Motor uppmärksammade vår jämförelsetjänst den 25 April 2017. Vi pratar kort om problematiken och utmaningarna för privatkunden som hitta leasing idag och hur vår tjänst hjälper och förenklar letandet.

SVT Rapport sände ett reportage om leasing den 8 Augusti och Biloffert deltog som oberoende part. Reportaget tog upp bland annat frågan om vad anses som normalt och onormalt slitage.

“-Leasing är extremt billigt just nu” citeras i artikeln om Biloffert i Dagens Industri 10/5. Vi pratar bland annat om kundens fördel i dagsläget med låga bruttovinster på bilarna för återförsäljare.

www.di.se/bil/privatleasing-ar-extremt-billigt-nu/

Reportern Jacques Wallner har testat och tyckt till om vår hemsida och jämförelsetjänst. Vi pratar också om utmaningarna vad det gäller normalt slitage när alla bilar skall komma tillbaka efter avtalstiden.

www.dn.se/ekonomi/motor/nya-sajter-jamfor-privatleasing/

Hitta rätt företagsleasing genom Biloffert.se

De flesta företag hamnar med tiden i att de är i behov av en bil. Det som uppstår då är oftast en massa frågor och man vet inte riktigt var man skall börja. En fråga som är bra att börja att ställa sig är om man skall köpa en ny eller begagnad bil till företaget? Vi tar upp vilka fördelar och nackdelar det finns med de båda alternativen. Landar svaret i att ni vill ha en ny bil så är vårt råd att leasa en företagsbil. Eran månadskostnad blir då den samma varje månad och förmånsvärdet endast lite högre om man jämför mot en bil som är 3-4 år gammal. Det handlar endast om några hundralappar. Om du har en företagsbil så måste du betala förmånsvärde när du använder den i tjänst och privat körning. Förmånsvärdet läggs alltid på din bruttolön och värdet varierar beroende på bruttopriset på bilen samt vilken utrustning bilen har från fabrik. Så räknar du ut förmånsvärde. 

För att jämföra om det är värt att ha en förmånsbil eller en bil privat så skall du jämföra skatten på förmånsvärdet mot din kostnad om du skulle haft en privat bil. Äger du företaget själv så bör du även räkna med leasingkostnaden på bilen också. Se exempel här.

Vad är Biloffert Företagsleasing?

Biloffert.se är en oberoende jämförelsetjänst och tillhör inte någon återförsäljare, det betyder att priserna på sidan kommer direkt från återförsäljare. Vi har samlat alla de populäraste modellerna för att du på ett enkelt och tydligt sätt ska kunna jämföra och hitta den bil som passar just dig och dina behov. När du hittat en bil du är intresserad av så kopplas du ihop med återförsäljare. Du kan läsa mer om hur det funkar under sidan så funkar det.

Vill du ha hjälp så kan du ta kontakt med oss via vår chattfunktion eller skriva ett mail till hej@biloffert.se

På sajten kan du jämföra alla de erbjudande om du är intresserad av att leasa bil på företaget oavsett om du äger bolaget eller om du får möjligheten till att ta ut en tjänstebil. Här får du snabbt en tydlig och enkel bild av vad det är som ingår och vad det är som inte ingår i leasingkostnaden. Alla annonser du kan kan hitta på hemsidan innehåller serviceavtal och vinterhjul. Du skall dock vara observant på är om försäkringskostnaden ingår i leasingkostnaden eller om du måste teckna en egen hos återförsäljaren.

Ring vår support kostnadsfritt
010 209 01 99

Vem betalar drivmedlet på företagsleasing?

Om man har en företagsleasing som förmånsbil från ett företag så står företaget för alla bilkostnader såsom vägskatt, försäkring, service, reparationer leasing, ränta osv. När det kommer till drivmedlet så finns två alternativ. Om företaget väljer att betala drivmedlet så måste man redovisa varje kilometer vid privatkörning genom en körjournal eftersom att det också skall ligga till grund för förmånsbeskattning. Om man väljer att betala drivmedel privat så kan man istället lämna in reseräkningar för tjänstemilen. Om man skall räkna på det ekonomiska så är det mest fördelaktiga att företaget betalar drivmedlet men många väljer ändå det andra alternativet.

Många resonerar att det är enklare att lämna in reseräkningar varje månad för tjänsteresorna. Det tar oftast också kortare administrationstid. Använder man tjänstebilen privat väldigt lite eller ingenting alls så är det bättre att företaget står för drivmedlet.

Tänk på miljön vid företagsleasing

Efter 1 Juli så ändras skattereglerna för alla nya bilar enligt Bonus-Malus leasing. Det kommer påverka både vägskatten och förmånsvärdet beroende på hur bra eller dålig bilen är mot miljön. Utöver de nya reglerna så har en miljövänlig bil ofta lägre förmånsvärde generellt sätt. Om du vill se och jämföra förmånsvärde så kan du gå in på skatteverkets hemsida.

På Biloffert.se kan du filtrera på både Elbil leasing och Hybrid leasing med låg skatt och förmånsvärde. Du kan även välja att söka på avancerad sökning där du kan filtrera på co2 utsläpp, vägskatt m.m. Sök avancerad sökning här.

Hur finansierar man företagsleasing?

Det absolut bästa alternativet när det kommer till att äga en företagsbil är att leasa bilen genom företagsleasing. Den absolut största anledningen till att välja leasing är att man får göra ett avdrag på halva momsen av leasingpriset. Om man väljer att köpa bilen kontant eller via billån så får man inte dra av en krona av momsen. För att ge ett exempel:

Om en bil kostar 350 000:- inklusive moms att köpa så är momsen 70 000:-. Väljer du i detta fall att leasa bilen så kommer du få en del av momsen tillbaka, eftersom att momsen på de löpande leasingavgifterna samt den första förhöjda leasingavgiften är avdragsgill med hälften. Utöver detta så kommer inte bilen synas i balansräkningen eftersom att det räknas som en löpande kostnad vilket ger företaget en bättre soliditet.