Hur hittar jag den billigaste leasingbilen?

2 januari, 2018
Publicerad av: Filip Samuelsson

För att hitta den billigaste leasingbilen så behöver man inte leta så länge. Vi kommer i denna bloggposten förklara lite tips och trix för att hitta rätt bil till rätt pris!

“Hur hittar jag den billigaste leasingbilen?”

Först och främst så måste vi gå igenom ett par viktiga saker, nämligen hur privatleasing funkar kontra köp. Vi får många frågor om att hitta den billigaste leasingbilen och svaret är lätt:

-När du skriver på kontraktet hos återförsäljaren så säljer återförsäljare bilen till ett finansbolag som du sen leasar bilen av.

– Oavsett om du hade tagit ut bilen på privatleasing eller köpt bilen så hade själva säljpriset blivit det samma.

– Erbjudandena på privatleasing är oftast rikstäckande och samma oavsett om du tar ut din leasingbil i Malmö eller Luleå.

– Oavsett om du hade leasat eller tagit bilen på billån så är räntan detsamma (Oftast bättre när du leasar).

– När du leasar så har du ett såkallad garanterat restvärde från finansbolaget som återförsäljaren inte kan styra över.

För att sammanfatta 4 punkterna så kan kan man inte skruva på speciellt många ställen. På Biloffert så ger vi rekommendationen till att försöka hitta rätt bil till rätt pris istället för att fokusera på att bara hitta den billigaste. Återförsäljarens erbjudanden är ofta fast och kan inte trolla.

Granska marknaden och se vilka behov har du?

Hur hittar jag rätt bil till rätt pris?

Antingen åker man runt på det traditionella sättet mellan olika bil rmor, går in på varje enskild hemsida eller använder sig av en jämförelsetjänst för privatleasing för att snabbast möjliga hitta den bilen och det pris som passar dig och din budget. Tänk efter en extra gång vilket behov du har. Hur många gånger kommer du använda den extra funktionen eller dragkroken och sätt det i paritet vad du får betala i månaden för tillvalet.

Det är väldigt lätt att välja till roliga tillval när man bygger sin bil eftersom att den för ögat endast kostar några hundralappar i månaden. Ta alltid kostnaden gånger antal månader du skall leasa så du vet vad du får betala för tillvalet under avtalstiden. För vissa kan det vara billigare att hyra en bil med dragkrok dom få gångerna man faktiskt använder den alternativt låna en bil av en bekant.

Kommentera