Hur funkar avtalstid Privatleasing?

29 november, 2017
Publicerad av: Filip Samuelsson

Tänk igenom och försök förutse hur din livssituation kommer se ut den kommande perioden då du skall leasa din bil. Är det möjligt att du kan du få tillökning i familjen eller få förändrad arbetssituation? Om situationen ändras för dig under leasingperioden så går det att lösas på två sätt att lämna tillbaka privatleasing. 

Kan din livssituation ändras under avtalstiden? Det är en viktig fråga att ställa sig. Även om du kommer fram till att någon möjlig förändring inte kommer ske så har du börjat förbereda dig på tanken och kommer i förlängningen att vara bättre förberedd om det skulle uppstå något under avtalstiden.

1

-Lämna tillbaka bilen till återförsäljaren. Eftersom att du inte behöver lägga in någon kontantinsats när man hämtar ut bilen så ligger ofta bilens värderade pris under det nansierade beloppet hos nansbolaget om man skulle vilja säga upp avtalet i förtid. Detta leder till att du kommer få betala en kostnad för att lämna tillbaka bilen, ju längre du haft bilen desto mindre kostnad blir det.

2

-Hitta en person som kan ta över leasingkontraktet och bilen från dig, en så kallad överlåtelse. Dubbelkolla med återförsäljaren innan du skriver på om det är möjligt att göra en överlåtelse och vad det kostar. Det tillkommer en administrationskostnad för överlåtelsen.

Har du frågor kring avtalstid vad det gäller privatleasing är du alltid välkommen att höra av dig till vår support via telefon, chat eller mail. Kontaktuppgifter hittar du under vår sida kundservice.

Lycka till!

Kommentera