10 bästa vinterbilarna att privatleasa

2 november, 2016
Publicerad av: Filip Samuelsson

De billigaste privatleasingbilarna brukar ha små motorer och framhjulsdrift. Men vill du ha en bil som verkligen fungerar i Sverige behöver du en lite rejälare bil – och fyrhjulsdrift. Vi har letat djupt i privatleasingdjungeln för att bakom de vackra lockpriserna hitta de allra bästa vinterbilarna. De bästa fyrhjulsdrivna bilarna som går att privatleasa just nu.

Det är de här bilarna som du tar dig fram med i vinter.

volvoxc60

1. Volvo XC60 D4 AWD

Månadskostnad: från 4795 kr/mån

Kommentar: Volvos storsäljare går förstås också att privatleasa. Men det här erbjudandet hittade vi inte hos Volvo utan hos en återförsäljare. Volvo erbjöd inte fyrhjulsdrift och bara mindre motorer. Men en D4 med fyrhjulsdrift tar dig garanterat igenom vintern på ett bra sätt. Erbjudandet visar också att det inte räcker med att titta hos bilmärkenas respektive hemsida utan det gäller att leta även hos återförsäljarna. Jämför också olika motoralternativ då det är värdeminskningen som avgör och en större motor med fyrhjulsdrift kan faktiskt stå sig bättre i pris över tid.

2. Suzuki Vitara 1,6

Månadskostnad: från 3439 kr/mån (Finns ej hos biloffert.se än)

Kommentar: Vitara är en lite bortglömd suv som i praktiken passar väldigt många olika bilköpare. Suzuki satsar också stort på privatleasing och det finns flera alternativ och erbjudanden. Vi hittar ett på leaseonline.se som gäller en fyrhjulsdriven Vitara med en 1,6-liters bensinmotor. Samma bil men med diesel kostar aningen mer. Tyvärr finns inget alternativ med både fyrhjulsdrift och automatväxellåda.

Du får en lagom stor bil med en lite högre sittposition och okej prestanda. En vardagsbil med bra drivlina. Suzukis fyrhjulsdrift har fått mycket beröm genom åren och en billig fyrhjulsdriven bil fungerar bra på den svenska landsbygden.

Ljudnivån i kupén är inte den lägsta men inte heller avskräckande hög.

3. Subaru Outback 2,5

Månadskostnad: från 4285 kr/mån (Finns ej hos biloffert.se än)

Kommentar: Subaru vinner igen och igen jämförelsetester mot flera av de stora premiumbilarna. Och Subaru har också en hel hög nöjda kunder runtom i Sverige. Ändå är det lite som att Subaru seglar under radarn när vi pratar med de viktiga premiumbilarna. Med Outback kommer en mycket fin och följsam fyrhjulsdrift och bra utrymmen. Inredningen är kanske inte den allra mest moderna och det är lite typiskt japanskt segt med vissa reglage och funktioner men du får en mycket solid och trivsam bil.

Vi valde här 2,5-litersbensinaren men för två hundra kronor mer per månad får du en dieselmotor. Då får du vara beredd på aningen högre kupéljud men förbrukningen sjunker något, bra för dig som kör många mil.

Kommentera